1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 220g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 165g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |