Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 290g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 400g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |