Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |