Darmowa dieta 2400 kcal nr 5665



Śniadanie


Koktajl z borówek
392 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 20.6 g T: 10.6 g W: 57.4 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
708 kcal
Łączna waga porcji: 1226g.

B: 23.44 g T: 44.92 g W: 68.76 g (BŁ: 29.68 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2401 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 75.7 g
Tłuszcz: 82.45 g
Węglowodany: 375.75 g (w tym błonnik: 70.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 280g     8,70 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 950g     26,56 zł (27,96 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Kalafior 500g     8,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 64g     7,65 zł (8,97 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 360g     1,92 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 120g     2,49 zł (2,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)



×