Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Kiełki brokuła | 16g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 42g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w oleju | 85g |
2,75 zł
(5,99 zł) |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 50g |
5,75 zł
(22,99 zł) |