1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 55g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 11g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |