1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 70g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Woda | 1330ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |