1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
| Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 1330ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |