Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |