1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 152g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Schab pieczony | 40g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |