Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 305g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |