Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
| Bułka tarta | 20g |
0,16 zł
(3,89 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 390g |
3,01 zł
(4,17 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
0,79 zł
(4,49 zł) |
|
| Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielone mięso wołowe | 70g |
1,40 zł
(9,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |