Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 240g |
2,40 zł
(7,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 25g |
0,71 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
Nasiona chia | 30g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 1250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |