Darmowa dieta 2500 kcal nr 44719



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Serek wiejski z nasionami
542 kcal
Łączna waga porcji: 420g.

B: 47.3 g T: 30.88 g W: 19.54 g (BŁ: 2.66 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

48   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem



Obiad


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
792 kcal
Łączna waga porcji: 537g.

B: 7.47 g T: 15.09 g W: 162.12 g (BŁ: 10.11 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podwieczorek


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2497 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 88.84 g
Tłuszcz: 85.8 g
Węglowodany: 361.89 g (w tym błonnik: 38.4 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Gruszka 390g     2,73 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Krążki ryżowe 60g     1,47 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 72g     2,70 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Ogórek 80g     0,53 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pestki dyni 20g     0,80 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 300g 0,00 zł (0,00 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×