1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 70g |
0,96 zł
(1,78 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory | 290g |
1,54 zł
(3,99 zł) |
|
| Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Wieprzowina, łopatka | 100g |
2,25 zł
(13,49 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |
|
| Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |