Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 435g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |