Darmowa dieta 2500 kcal nr 62954



Śniadanie


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Drugie śniadanie


Kasza manna o smaku bounty
487 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 8.41 g T: 26.45 g W: 58.26 g (BŁ: 7.33 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

31   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Podprażam wiórki kokosowe na suchej patelni, aby większość miała złoty kolor. Następnie do garnuszka wlewam 180 ml mleka i dodaje kasza manne. Pod koniec gotowania, gdy kaszka zacznie się zagęszczać wsypuje wiórki kokosowe (ja zostawiam małą garstkę na posypanie), dolewam 20 ml mleka i mieszam. Przekładam do miski, smaruję rozpuszczoną czekoladą i posypuję wiórkami.


Obiad


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
860 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 34.86 g T: 35.2 g W: 103.54 g (BŁ: 4.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

48   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2477 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 87.71 g
Tłuszcz: 131.66 g
Węglowodany: 251.34 g (w tym błonnik: 28.07 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Czekolada gorzka 30g     1,35 zł (4,49 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Kasza manna 40g     0,30 zł (2,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 200g     2,10 zł (10,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 250g     4,99 zł (7,98 zł)
Wiórki kokosowe 20g     0,40 zł (3,99 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)
Łosoś, świeży 100g     11,50 zł (22,99 zł)



×