Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 190g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 22g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 800g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 600g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 2g |
![]() |