Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 170g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 231g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 128ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |