Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 160g |
4,97 zł
(13,99 zł) |
|
| Brokuły mrożone | 450g |
6,49 zł
(6,49 zł) |
|
| Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
0,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Czosnek | 11g |
0,48 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 300g |
2,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 100g |
2,02 zł
(8,49 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 36g |
1,02 zł
(16,99 zł) |
|
| Por | 200g |
3,47 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Wołowina, polędwica | 200g |
24,00 zł
(67,19 zł) |
|
| Śmietana 18% | 250g |
2,11 zł
(3,38 zł) |