Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Czosnek | 11g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |