Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
1,33 zł
(4,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Curry | 8g |
0,54 zł
(1,69 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
0,21 zł
(5,29 zł) |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
0,24 zł
(3,89 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
0,28 zł
(1,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Mleko ryżowe | 530ml |
5,03 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 190g |
3,48 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 25g |
0,19 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
0,50 zł
(9,99 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 550ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |