Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 260g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 160g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Sok z buraków | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |