Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 25g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |