Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Ananas | 240g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Gruszka | 250g |
![]() |
|
Imbir | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 140g |
![]() |
|
Kalafior | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 36g |
![]() |
|
Rzeżucha | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |