Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 224g |
1,57 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
| Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Łosoś, świeży | 100g |
11,50 zł
(22,99 zł) |