Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 300g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 155g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 830ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |