Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
| Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
| Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 230g |
2,23 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 45g |
1,98 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 170g |
1,27 zł
(2,99 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |