Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Groszek zielony | 60g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 2g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 12g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 20g |
![]() |
|
Rzeżucha | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 150g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser parmezan | 32g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 100g |
![]() |
|
Szparagi | 240g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |