Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Burak | 150g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 19g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 150g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 125g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 12g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 750g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rzeżucha | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 150g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |