Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 120g |
1,80 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 120g |
1,20 zł
(8,49 zł) |
|
Curry | 6g |
0,41 zł
(1,69 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Kalafior | 120g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 600g |
10,99 zł
(10,99 zł) |
|
Pierś z indyka | 200g |
4,83 zł
(14,49 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |