1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |