Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 210g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 2g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 48g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |