1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 106ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |