Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 212g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Rukola | 90g |
![]() |
|
Schab pieczony | 90g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |