Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 340g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 50g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |