Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 170g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |