Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 720g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 260ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 150g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |