Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Cukier | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mąka orkiszowa | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 148g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 125g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |