Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 660g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |