Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Marchew | 75g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |