Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
| Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
| Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 750ml |
2,62 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |