Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 220g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |