Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |