1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |