1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 70g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 11g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |