Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 16g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 250g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 600g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 60g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |