Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 24g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |