Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |