Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 400g |
3,28 zł
(5,58 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 60ml |
0,57 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 60g |
0,22 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 350g |
4,89 zł
(6,98 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |