Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 620g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |