Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 150g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |